søndag 29. mai 2011

Lamm på grillen

Grill premiären i år var lammeskank. Jag är inte så förtjust i varken rosmarin eller timjan så jag trumfade igjenom att vi skulle köra på vitlök och persilja. Det blir bara så mycket godare och fräshare. Inte så tungt som med rosmarin och timjan. Först klattade vi på massa olja, vitlök och persilja på lammet. Lät det stå en timme eller två. Sen grillade vi det till det fick en sjysst yta. Att grilla så stora bitar på grillen är jag fortfarande lite osäker på. Så vi tog in och efterbakade i ugn med termometer. Vi gillar när det är rosa åt det röda hållet så vi tog ut det på 58-59 grader sirka. Efter att köttet vilade så hamnade det på sirka 63grader. Och attans vad perfekt det blev!















Till köttet gjorde L en rödvinssås som kokade i över en timme. Och jag gjorde potatismos med muskot. Serverade med herico verts som vi stekte lätt i pannan med vitlök och smör. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar