Jag gillar ceasarsallad. Men ofta när man är ute hänger hela salladen på dressingen. Ja jag vet det ska vara anjovis (tror jag det är) i dressingen, men jag fixar inte när den smaken tar överhand. Igår hittade jag på ett recept som tonar ner fisksmaken på dressingen utan att den förlorar sin ceasardressingsmak.
Rømme, rivenparmesanost, vitlök, salt peppar och den hemliga ingrediensen worcestershiresås =) Den har ju en släng av ansjovis men inte så kraftigt som ren ansjovis. Jag tog sirka 1-2 tsk till 1.5 dl rømme.
Såsen drar till sig smak ganska fort så låt den stå i 5-10 minuter innan du smakar av vidare.
Servera med stekt kyckling (godare än kokt, som många serverar, tycker jag), riven parmesan, sallad och smörstekta krutonger.
jeg tenker at det snart er dags for middag hos kokken frida altså:) vil gjerne ha salat og no´grilla, så da venter vi:)tar med vin og dessert!
SvarSlett