søndag 29. mai 2011

Egna pommes med beasås

SOm jag skrivit innan är det inte så svårt att få till en god Bea sås. Här har vi stekt en underbar biff - perfekt rosa och krispig! Till detta gjorde vi egna pommes. det var inte så lätt. Jag är som regel inte så förtjust i potatis. Kokt går helt bort, potatismos kan vara supergott och potatis i ugn är okej. Pommes är jag ofta skeptiskt till. Men efter lite surfande på nätet kom det fram att om man ska göra egna pommes ska de göras i 3 steg.
1. Först koka så de blir LITE mjuka. Viktigt att de absolut inte är klara. Tänk mer att de ska bli genomvarma. Ta upp de och skär de i pommesbitar.
2. Värm upp olja att fritera i. Cirka 180grader. Fritera i omgångar så inte oljan blir kall. (kom ihåg att ha en frityrvänlig olja)
3. lägg pommesen i en form, ställ in i ugnen på varmluft, sirka 30 minuter till de har torkat till sig.

Kommer kanske inte göra det här igen med det första, lite väl krabbigt. Men sjukt gott, och de bästa pommesen jag har ätit i alla fall!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar