Grillbuffe med diverse kött fisk och tillbehör en rengnig lördag i maj. För att sätta pricken över i gjorde jag en Beasås. Åh farligt farligt god!!! Och faktiskt inte så svårt att göra heller. Se bara till att det inte blir för varmt.
1. Skala och finhacka 1 charlottenlök. Blanda lök, 2 msk vinäger, 2msk vatten och 1 tsk dragon i en liten kastrull. Sjud blandningen 2 min utan lock, på låg värme. Sila.
Smält 100gr smör på låg värme. Dra kastrullen m smör från plattan och låt proteinet (ljust skikt) sjunka till botten. Håll varmt.
2. Vispa ihop vinägeravkok och äggulor. Ställ kastrullen i vattenbad. Tillsätt smöret lite i taget under kraftig vispning. Vispa tills såsen tjocknat.
3. Ta kastrullen ur vattenbadet och salta. Servera genast eller värm försiktigt i vattenbad precis före servering. Tillsätt ev. mer dragon om man vill ha det.
Jag upptäckte att det blir en fluffig sås om man vispar sina ägg med supervispen. Lite konstig konsistens med såsen i sig kändes mycket lättare och inte så tung som vanlig Bea brukar göra.
Utplock av det vi grillade och åt. Lax, revben, fläskfile, entercot, sparris, sallad, grillade grönsaker, rostade potatisr.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar