mandag 7. juni 2010
Saffransaioli
När tjejerna var hos mig i onsdags skulle jag bjuda på fisk med ett recept jag hittade i sista Elle mat och vin från Per Moberg. Fisken skulle marineras i massa örter, vitvin, chili och vitløk - det blev supergott! Men till detta skulle det serveras en saffransaioli, jag gjorde den men glömde servera den! Jag hade tydligen för fullt upp med allt annat. Men vi tog den dagen efter då vi grillade musslor igen. Supergott, verkligen. Bara att gøra vanlig aioli och krydda med saffran. Faktum är att den blev bättre dagen efter då saffranet hade dragit till sig ordentligt. Supergott till fisk altså!
Ett annat recept från Elle var grillade aprikoser.
Så enkelt! Koka färska delade mogna aprikoser (ta ut kärnan och dela i bitar) i socker vatten med en halv vaniljstång i. Lägg på grillen och grilla snabbt, servera med 1 dl grädde och 2 dl creme fraiche som vispas med en halv vaniljstång. Givetvis glømde jag ta bild, men grillad efterrätt var topp!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar