Sparrissäsongen är äntligen här! Här under sparrissoppa! Perfekt middag. Och løjligt gott.
Till 2-3 pers:
En bunt sparris. Jag hade redan nallat lite på min bunt, men spädde ut med ett par potatisar istället. Sparris smakar så mycket att det funkar helt fint att byta ut lite med potatis, gør man till många kan det ju fort blir väldans dyrt att bara gøra på sparris oxå.
Hönsbuljong. Sirka 1 liter.
Vitløk & Chili - efter smak och behag
Vill man kan man ha lite løk i oxå. Charlottenlök är det bästa.
Stek saprris, vitløk o Chili i olja. Skala och skär potatisen i små bitar. Häll över buljongen på sparrisen, häll i potatisen. När potatisen är mjuk häller du øver allt i en mixer. Spara lite på buljongen späd ut så du får den konsistensen du önskar.
Servera med mozarella eller parmesan. Stekta bitar av korv eller kyckling är oxå knallgott- Lite samma prinsip som potatissoppan här under.
Den är oxå god att servera kall, med lite bröd till.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar