Jag brukar göra av det jag har hemma men basen är som regel kesella (kesam), creme fraiche eller gräddfil eller olja.
Goda tips är att blanda tex gräddfil med
- De friska örterna du har hemma. Massa gräsløk fex till grillad fisk!
- Röd fiskrom
- Sweet chilisås
- Chili, vitløk och lime
- Riven morot och vitlök
- Riven gurka och vitløk (tzaziki)
- Riven parmesan eller annan ost
- Mango, chili och lime som körs i blendern (tack Carolina för tipset)
- Riven ingefära med lime
- Mynta - supergott till grillat lamm med lite indisk smak på.
- Finhackad purjolök
Med olja kan man blanda i:
- Persilja, citron och massa vitløk (gremolata tror jag det heter)
- Stekt vitløk
- Balsamico och en liten dash med senap
I tillägg kan man göra salsa; stek finhackad lök lätt, häll på en boks med krossade tomater, massa chili och vitlök om man gillar det.
I salsan blandar jag i friska grönsaker ibland. Squash, broccoli, blomkål, morötter - det man har hemma helt enkelt. Så kan man skippa tex potatisarna och bara servera salsan till kött.
Om ni vill ha fler tips; kolla in allt om mats lista med röror.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar