torsdag 27. mai 2010

Musslor

Jag hade inte tänkt på att man kan ju grilla musslor innan min syster berättade att de hade gjort det. Detta blev faktiskt invigningsmaten på den nyinköpta Webern. Och samma kväll kørde M oxå med musslor på grillen. Hon kan få berätta själv hur hon gjorde sina men jag gjorde føljande:

Först fixade jag med musslorna, ni vet det vanliga, skrubba och kasta de som inte stänger sig.
Så smälte jag smör och hällde i massa hackad persilja och vitløk.
Jag kastade musslorna rätt på grillen, ner med locket och lät de ligga några minuter till alla hade öppnat sig, så över i en stor skål där jag hällde smörgegget över.
Serverade med brød, systers hembakade knäckebröd, aioli och lite ostar.

For mig är detta perfekt sommarmat! Klar snabbt och så gott!!
Men - ja det är ett men - nackdelen med att slänga musslorna direkt på grillen är lukten som sätter sig efteråt. Man får skrubba lite extra efteråt för att få bort lukten. Alternativt kan man kanske lägga aluminiumsfolie under så det inte droppar ner så mycket vätska i grillen. Får prova nästa gång.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar